Istoria mărcii începe în 1945 la Bergamo, când micuțul Ezio folosea cu mare interes deșeurile de la atelierul de tâmplărie al unchiului său. Ulterior, 3 frați au deschis Fabrica de jucării Foppapedretti.
Ideea extinderii gamei a venit după 4 ani. Așa a apărut primul scaun înalt, pătuț și alt mobilier pentru copii.
În 2004, Foppapedretti a venit la producția de cărucioare, care și-au păstrat până în prezent filozofia mărcii: siguranță, practic, funcționalitate, inovație.
Young & Rubicam, într-un studiu comandat de Corriere della Sera, a clasat Foppapedretti printre cele mai bune dintre toate mărcile italiene, clasându-l pe locul al treilea (după Ferrari și Parmigiano Reggiano) în ceea ce privește „puterea mărcii” (vezi Corriere della Sera din 03.12.2001) .
Din 2021, produsele pentru copii de la producătorul Foppapedretti au apărut pe piața din Moldova și sunt prezentate în magazinul Mom's Boutique, www.moms.md.
In sortiment:
- carucioare 3 in 1, carucioare transformatoare
- carucioare (super usoare cu o greutate de pana la 4 kg, usoare cu o greutate de pana la 7 kg, carucioare tip bast si carte, carucioare cu husa pentru picioare, carucioare pentru copii cu greutatea de pana la 15-22 kg)
Țesăturile cărucioarelor au protecție UV împotriva decolorării la soare.
Modele actuale de carucioare Foppapedretti: Ciao, Piulggero, Piulggero Top, Jumbo, Hurra.
- scaune înalte pentru hrănire clasică de la 6 luni; modele îmbunătățite care pot fi folosite încă de la naștere ca pat echipat cu un arc cu jucării luminoase detașabile; Scaune inalte transformatoare 3 in 1 care cresc odata cu bebelusul tau; scaune de ridicare.
-leagăne și șezlonguri cu telecomandă, muzică plăcută și carusel.
- paturi din lemn, leagăne pentru co-sleeping
-premergatori
- scaune de baie
-scaune auto 0-36kg, scaune auto 9-36kg, scaune auto 15-36kg cu atasament Isofix. Este de remarcat faptul că gama include scaune auto cu testul ADAC, ceea ce reprezintă un avantaj suplimentar.
- arene, paturi turistice
„Mărcile de succes sunt cele care au convingeri puternice și idei originale. Ei sunt cei care au energia de a schimba lumea și care pot schimba felul în care oamenii gândesc.”
Young & Rubicam